Rozszerzając naszą ofertę pragniemy przedstawić Państwu nasze menu dla żłobków, przedszkoli i szkół ,nie kwestionowany nasz autorytet kulinarny Mistrz kuchni Krystian Szymaniewicz z 25 letnim doświadczeniem ,prowadzący własne restauracje, służący dwu krotnie jako przykład podczas Kuchennych rewolucji dla Magdy Gessler wyróżniony wieloma nagrodami i tytułami Mistrza, trener w Akademii Inspiracji w Warszawie i Krakowie, doradca smaku, autor książki Przewodnik Restauratora i wielu innych, prowadzący od lat zajęcia dla dzieci i młodzieży z warsztatami kulinarnym zdrowego odżywiania, założyciel Fundacji La Famiglia z oddziałami w Błażowej i Dynowie wspierającej młodzież, Fundacja La Famiglia działa pomagając wyrównać szanse edukacyjne dzieci i młodzieży, promując zdrowie, a także szerząc ideę społecznej odpowiedzialności wśród uczniów, pracowników, ich rodzin i przyjaciół. Poprzez szereg programów wspólnie wspieramy podopiecznych dając im nadzieję na lepszą jakość życia i realną pomoc w trudnych życiowych momentach. Zaczęliśmy interesować się odżywianiem dzieci w szkołach śledzimy codziennie na stronach jadłospisy oferowane przez firmy cateringowe i współpracując z sanepidem zauważyliśmy jak wiele brakuje w tych posiłkach kalorii odżywczych do prawidłowego rozwoju dzieci już od pierwszych dni, przybywających w żłobkach czy prywatnych przedszkolach nie posiadających własnej stołówki i wspierających się zewnętrznymi cateringami, które jak widać nie zawsze idą w parze z idą zdrowego odżywiania, wiele osób złożyło do nas prośbę o zorganizowanie zdrowego Cateringu, nie mogąc odmówić postanowiliśmy wyjść na przeciw oczekiwaniom , szanujemy potrzebę i to że placówką również zależy na dobrej diecie dla dzieci stąd poniższa oferta jest tylko namiastką tego co będziemy oferować. Zapraszamy dyrektorów przedszkoli, żłobków itp do współpracy i dziękujemy że znów nas obdarzacie zaufaniem, ale właśnie po to istnieje nasza Fundacja La Famiglia

Jadłospis dostosowany jest do wieku dzieci. Podzielony jest na dietę niemowlęcą, po niemowlęcą i dietę dzieci starszych. Zapewniamy odpowiednio zbilansowane posiłki zawierające prawidłowe wartości odżywcze i energetyczne.

Realizujemy wszystkie diety eliminacyjne – bezmleczne, bez jajeczne, bezglutenowe, uwzględniające alergie nawet na pojedyncze składniki.

OBOWIĄZKOWA ANKIETA DO ANALIZY WSTĘPNEJ 

Możliwość ułożenia menu dla własnych upodobań korzystając z oferty poniżej

Menu do kompozycji.

  1. -Kanapka z pieczywa gryczano-jaglanego z pastą z soczewicy i pestek dyni, warzywo papryka zielona w słupkach
  2. – Kanapka z pieczywa graham z pastą pieczonych warzyw i serem żółtym.
  3. – Kanapka z pieczywa żytniego z masłem i szynką królewską, warzywo pomidor koktajlowy
  4. – Delikatna chałka z twarożkiem i owocami z dodatkiem miodu własnej pasieki, Miody z warmińskiej pasieki
  5. – Bułki graham miękkie i bardzo zdrowe z makrelą i twarożkiem, warzywo ogórek w słupkach
  6. Naleśniki 2 szt. naleśniki z serem (twarogiem) i naleśnik bez farszu, ale o smaku banana.
  7. – Górskie STOISŁAW PŁATKI OWSIANE, z mlekiem
  8. Bułka Razówka bogata w błonnik i składniki odżywcze z twarożkiem z pieczonych buraczków i szczypiorkiem
  9. BIO płatki kukurydziane z mlekiem na ciepło lub zimno
  10. Pieczona kanapka z żółtym serem i szynką, warzywo rzodkiewka
  11. Kanapka z pieczywa orkiszowego z awokado twarożek, warzywo ugotowana marchew.
  12. Fritatta włoska z jajek z cukinią na ciepło, pieczywo graham z masłem
  13. Kasza manna z sokiem malinowym naszej produkcji bez konserwantów z kawałkami kruszonych malin .
  14. Bułka pełnoziarnista z masłem, sałatą, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem
  15. Wypiekane na miejscu nasze gofry z cukrem pudrem lub naszą domową frużeliną owocową z wiśni lub czereśni
  16. Pieczywo pszenne z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką
  17. Świeże Wypiekane drożdżówki na miejscu oraz croissant z różnym farszami

 

Ciepłe posiłki: Zupy/Kremy

  1. – Domowy rosół z makaronem i marchewką
  2. – Krem pomidorowy z zapiekanymi grzankami i mozzarellą z pesto bazyliowym
  3. – Zupa z soczewicy
  4. – Zupa jarzynowa
  5. – Krupnik
  6. – Barszcz czerwony z uszkami naszej produkcji
  7. – Żurek z jajkiem
  8. – Zupa ogórkowa z ryżem
  9. – Zupa pomidorowa z ryżem
  10. – Krem z cukinii i pieczonej gruszki
  11. – Krem ziemniaczano czosnkowy z groszkiem ptysiowym
  12. – Zupa koperkowa
  13. – Krem z dyni i pieczonej papryki i paluszkami grissini
  14. – Kremowa zupa z pieczonych warzyw i serem cheddar

 

Dania do pierwszego posiłku na ciepło

 

  1. Pulpeciki drobiowe z kurczaka z rożna w cieście panierkowym , ziemniakami, surówka z marchwi i jabłek
  2. – Panierowana pierś z indyka z krokietem ziemniaczanym faszerowanym serem mozzarellą i surówką z buraczków.
  3. Potrawka wieprzowa z warzywami i kaszą gryczaną
  4. Pieczeń schabowa z sosem serowym i puree ziemniaczano marchewkowym, surówka z kapusty pekińskiej
  5. Pieczone udka z gotowanymi ziemniakami, koperkiem i surówką coleslaw
  6. Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty i jabłek
  7. Pierogi z farszem TWAROGOWO ZIEMNIACZANYM i masłem
  8. Pulpeciki rybne z morszczuka gotowane w sosie warzywnym, z ryżem i surówką z pomidorków cebulki i oliwek
  9. Pierogi z farszem rybnym i sosem koperkowo masłowym
  10. Gołąbki ryżowe z mięsem wieprzowym w sosie warzywnym
  11. – Wieprzowe klopsiki w sosie koperkowym ,kasza kuskus i warzywami
  12. Sola  z pieca z warzywami na parze i pieczonymi ziemniakami w rozmarynie
  13. Potrawka z kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, surówką z gotowanych buraczków
  14. Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
  15. Faszerowana warzywami pieczeń rzymska,  z sosem pieczeniowym z ziemniaki, surówka z kapusty i marchwi
  16. – Polędwiczki drobiowe w lekkim sosie serowo tymiankowym, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem
  17. – Gulasz, wieprzowy z ziemniakami i pokrojonym ogórkiem lekko kiszonym
  18. – Naleśniki z dżemem/serem/powidłami/jabłkami
  19. Panierowane medaliony mortadeli  z mozzarellą i ziemniakami z wody z sałatką szwedzką
  20. – Mix kopytek szpinakowe i tradycyjne z masłem i bułką tartą

Za nim pójdziemy do domu

– owoce

– racuszki z jabłkami

– biszkopt z serem i owocami

– kisiel

– budyń z owocami

– jogurt z mussli

– galaretka owocowa

– gofry z cukrem pudrem (delikatnie)

– mus owocowy/ koktajl

– sałatka owocowa Macedonia włoska

– ciasto własnego wypieku, jagodzianki, szarlotki itp.

– muf finki owocowe naszego wypieku

Nasze napoje

Herbata, zwykła, owocowa, na złą pogodę,  kompot z owocami , kakao jak u mamy , sok pomarańczowy, sok jabłkowy, woda,  mleko

Menu co jakiś czas jest urozmaicane i zmieniane a czasem i częściej według zapotrzebowania danego żłobka,  przedszkola, szkoły na podstawie przesyłanych ankiet które wysyłamy do analizy z Państwem

Cena uzgadniana jest w czasie podpisywania umowy z danym odbiorcom  i może raz na pół roku ulec zmianie w zależności od inflacji jaka nastąpi ale nie więcej niż 2 razy do roku cena zagwarantowana. 

Zainteresowanych zapraszamy do składania zapytania w formie elektronicznej po przez e- mial lub tel. kontakt w zakładce na stronie