Rozszerzając naszą ofertę pragniemy przedstawić Państwu nasze menu dla żłobków, przedszkoli i szkół ,nie kwestionowany nasz autorytet kulinarny Mistrz kuchni Krystian Szymaniewicz z 25 letnim doświadczeniem ,prowadzący własne restauracje, służący dwu krotnie jako przykład podczas Kuchennych rewolucji dla Magdy Gessler wyróżniony wieloma nagrodami i tytułami Mistrza, trener w Akademii Inspiracji w Warszawie i Krakowie, doradca smaku, autor książki Przewodnik Restauratora i wielu innych, prowadzący od lat zajęcia dla dzieci i młodzieży z warsztatami kulinarnym zdrowego odżywiania, założyciel Fundacji La Famiglia z oddziałami w Błażowej i Dynowie wspierającej młodzież, Fundacja La Famiglia działa pomagając wyrównać szanse edukacyjne dzieci i młodzieży, promując zdrowie, a także szerząc ideę społecznej odpowiedzialności wśród uczniów, pracowników, ich rodzin i przyjaciół. Poprzez szereg programów wspólnie wspieramy podopiecznych dając im nadzieję na lepszą jakość życia i realną pomoc w trudnych życiowych momentach. Zaczęliśmy interesować się odżywianiem dzieci w szkołach śledzimy codziennie na stronach jadłospisy oferowane przez firmy cateringowe i współpracując z sanepidem zauważyliśmy jak wiele brakuje w tych posiłkach kalorii odżywczych do prawidłowego rozwoju dzieci już od pierwszych dni, przybywających w żłobkach czy prywatnych przedszkolach nie posiadających własnej stołówki i wspierających się zewnętrznymi cateringami, które jak widać nie zawsze idą w parze z idą zdrowego odżywiania, wiele osób złożyło do nas prośbę o zorganizowanie zdrowego Cateringu, nie mogąc odmówić postanowiliśmy wyjść na przeciw oczekiwaniom , szanujemy potrzebę i to że placówką również zależy na dobrej diecie dla dzieci stąd poniższa oferta jest tylko namiastką tego co będziemy oferować. Zapraszamy dyrektorów przedszkoli, żłobków itp do współpracy i dziękujemy że znów nas obdarzacie zaufaniem, ale właśnie po to istnieje nasza Fundacja La Famiglia
Jadłospis dostosowany jest do wieku dzieci. Podzielony jest na dietę niemowlęcą, po niemowlęcą i dietę dzieci starszych. Zapewniamy odpowiednio zbilansowane posiłki zawierające prawidłowe wartości odżywcze i energetyczne.
Realizujemy wszystkie diety eliminacyjne – bezmleczne, bez jajeczne, bezglutenowe, uwzględniające alergie nawet na pojedyncze składniki.
OBOWIĄZKOWA ANKIETA DO ANALIZY WSTĘPNEJ
Możliwość ułożenia menu dla własnych upodobań korzystając z oferty poniżej
Menu do kompozycji.
- -Kanapka z pieczywa gryczano-jaglanego z pastą z soczewicy i pestek dyni, warzywo papryka zielona w słupkach
- – Kanapka z pieczywa graham z pastą pieczonych warzyw i serem żółtym.
- – Kanapka z pieczywa żytniego z masłem i szynką królewską, warzywo pomidor koktajlowy
- – Delikatna chałka z twarożkiem i owocami z dodatkiem miodu własnej pasieki, Miody z warmińskiej pasieki
- – Bułki graham miękkie i bardzo zdrowe z makrelą i twarożkiem, warzywo ogórek w słupkach
- Naleśniki 2 szt. naleśniki z serem (twarogiem) i naleśnik bez farszu, ale o smaku banana.
- – Górskie STOISŁAW PŁATKI OWSIANE, z mlekiem
- Bułka Razówka bogata w błonnik i składniki odżywcze z twarożkiem z pieczonych buraczków i szczypiorkiem
- BIO płatki kukurydziane z mlekiem na ciepło lub zimno
- Pieczona kanapka z żółtym serem i szynką, warzywo rzodkiewka
- Kanapka z pieczywa orkiszowego z awokado twarożek, warzywo ugotowana marchew.
- Fritatta włoska z jajek z cukinią na ciepło, pieczywo graham z masłem
- Kasza manna z sokiem malinowym naszej produkcji bez konserwantów z kawałkami kruszonych malin .
- Bułka pełnoziarnista z masłem, sałatą, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem
- Wypiekane na miejscu nasze gofry z cukrem pudrem lub naszą domową frużeliną owocową z wiśni lub czereśni
- Pieczywo pszenne z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką
- Świeże Wypiekane drożdżówki na miejscu oraz croissant z różnym farszami
Ciepłe posiłki: Zupy/Kremy
- – Domowy rosół z makaronem i marchewką
- – Krem pomidorowy z zapiekanymi grzankami i mozzarellą z pesto bazyliowym
- – Zupa z soczewicy
- – Zupa jarzynowa
- – Krupnik
- – Barszcz czerwony z uszkami naszej produkcji
- – Żurek z jajkiem
- – Zupa ogórkowa z ryżem
- – Zupa pomidorowa z ryżem
- – Krem z cukinii i pieczonej gruszki
- – Krem ziemniaczano czosnkowy z groszkiem ptysiowym
- – Zupa koperkowa
- – Krem z dyni i pieczonej papryki i paluszkami grissini
- – Kremowa zupa z pieczonych warzyw i serem cheddar
Dania do pierwszego posiłku na ciepło
- Pulpeciki drobiowe z kurczaka z rożna w cieście panierkowym , ziemniakami, surówka z marchwi i jabłek
- – Panierowana pierś z indyka z krokietem ziemniaczanym faszerowanym serem mozzarellą i surówką z buraczków.
- Potrawka wieprzowa z warzywami i kaszą gryczaną
- Pieczeń schabowa z sosem serowym i puree ziemniaczano marchewkowym, surówka z kapusty pekińskiej
- Pieczone udka z gotowanymi ziemniakami, koperkiem i surówką coleslaw
- Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty i jabłek
- Pierogi z farszem TWAROGOWO ZIEMNIACZANYM i masłem
- Pulpeciki rybne z morszczuka gotowane w sosie warzywnym, z ryżem i surówką z pomidorków cebulki i oliwek
- Pierogi z farszem rybnym i sosem koperkowo masłowym
- Gołąbki ryżowe z mięsem wieprzowym w sosie warzywnym
- – Wieprzowe klopsiki w sosie koperkowym ,kasza kuskus i warzywami
- Sola z pieca z warzywami na parze i pieczonymi ziemniakami w rozmarynie
- Potrawka z kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem, surówką z gotowanych buraczków
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Faszerowana warzywami pieczeń rzymska, z sosem pieczeniowym z ziemniaki, surówka z kapusty i marchwi
- – Polędwiczki drobiowe w lekkim sosie serowo tymiankowym, ziemniaki, gotowana marchewka z groszkiem
- – Gulasz, wieprzowy z ziemniakami i pokrojonym ogórkiem lekko kiszonym
- – Naleśniki z dżemem/serem/powidłami/jabłkami
- Panierowane medaliony mortadeli z mozzarellą i ziemniakami z wody z sałatką szwedzką
- – Mix kopytek szpinakowe i tradycyjne z masłem i bułką tartą
Za nim pójdziemy do domu
– owoce
– racuszki z jabłkami
– biszkopt z serem i owocami
– kisiel
– budyń z owocami
– jogurt z mussli
– galaretka owocowa
– gofry z cukrem pudrem (delikatnie)
– mus owocowy/ koktajl
– sałatka owocowa Macedonia włoska
– ciasto własnego wypieku, jagodzianki, szarlotki itp.
– muf finki owocowe naszego wypieku
Nasze napoje
Herbata, zwykła, owocowa, na złą pogodę, kompot z owocami , kakao jak u mamy , sok pomarańczowy, sok jabłkowy, woda, mleko
Menu co jakiś czas jest urozmaicane i zmieniane a czasem i częściej według zapotrzebowania danego żłobka, przedszkola, szkoły na podstawie przesyłanych ankiet które wysyłamy do analizy z Państwem
Cena uzgadniana jest w czasie podpisywania umowy z danym odbiorcom i może raz na pół roku ulec zmianie w zależności od inflacji jaka nastąpi ale nie więcej niż 2 razy do roku cena zagwarantowana.
Zainteresowanych zapraszamy do składania zapytania w formie elektronicznej po przez e- mial lub tel. kontakt w zakładce na stronie