Oferta

OFERTA -Warsztaty kulinarne dla dorosłych i dzieci :Kulinarna przygoda, podczas której pasjonaci poznają tajniki włoskiej kuchni, świetnie się przy tym bawiąc. Nasz szef kuchni Krystian Szymaniewicz, nauczy jak przygotować proste i smaczne potrawy, a także zwróci ich uwagę na podstawowe zasady bezpieczeństwa w kuchni. -Imprezy okolicznościowe warsztaty kulinarne podczas urodzin, chrzciny, komunie, integracje firmowe, spotkania dla nauczycieli, wigilie firmowe, mikołajki dla dzieci spotkania biznesowe, catering, LiveCooking – gotowanie „na żywo” – w Twojej kuchni dla Twoich gości -Sale szkoleniowe –Posiadamy własne sale szkoleniowe, w pełni wyposażone do bezpiecznej i swobodnej pracy. -Trener kulinarny: Oficjalnie Mistrz kuchni Krystian Szymaniewicz, posiadający uprawnienia pedagogiczne i jako wykładowca pozaszkolnych form kształcenia, instruktor praktycznej nauki zawodu w zakładach pracy, kierownik-wychowawca, podczas półkolonii współpracujący z kuratorium oświaty. Lekcje gotowania kuchni włoskiej prowadzi Mistrz Kuchni Chef Krystian Szymaniewicz Absolwent, ITALIAN CHEF ACADEMY i Scuola Nazionale di Pizza w Rzymie Kucharz słynnych rzymskich restauracji: „I Bufalini”, „Fluid”, „Mascalzone Romano” Uczeń Mistrza Daniele Garuby Właściciel Restauracji „Angolo Dell Pizza” w Rzymie Były Szef Kuchni „Ristorante Sicilia” w Rzeszowie, który służył przykładem i doświadczeniem kulinarnym podczas Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler w TVN dla innej restauracji. Kucharz i Trener w ” Buona Akademia Italiana Sp. z o.o.”-Doradztwo gastronomiczne: konsultacje przy otwieraniu restauracji, projektowanie wycena ,odbiór sanepidu -szkolenia z zakresu wybranego profilu menu i rodzaju restauracji -Szkolenia zawodowe: Dobry zawód jest dziś gwarancją spokojnego życia. -Barista - kelner - finanse - barman -kucharz gastronomii I,II,III stopnia - marketing - doradztwo gastronomiczne

Warsztaty kulinarne

Kucharz

Chcesz poznać techniki profesjonalnego sporządzania potraw?
Chcesz awansować lub zdobyć całkowicie nowe kwalifikacje, które zawsze są potrzebne?

A może jesteś pasjonatem gotowania?
Kurs kucharski jest właśnie dla Ciebie!

Kurs kucharski idealnie nadaje się dla osób, które uwielbiają gotować, czerpią z tego ogromną satysfakcję, jednak nie do końca znają wszystkie nowoczesne techniki sporządzania posiłków dla siebie, swoich bliskich czy klientów.

Kurs kucharski realizowany w  oddziałach Naszych Fundacji La Famiglia Dynów, Błażowa. Zajęcia odbywają się w kameralnych grupach, liczba miejsc jest ograniczona.

Do czego przygotuje mnie ten kurs?

Dobry zawód jest dziś gwarancją spokojnego życia. Zwłaszcza taki, w którym łatwo jest znaleźć pracę. kurs kucharski I i II stopnia umożliwia uzyskiwanie i uzupełnianie wiedzy, umiejętności i kwalifikacji zawodowych. Celem kursu kucharza jest zdobycie przez uczestników  wiedzy i umiejętności przygotowywania różnego rodzaju potraw. Kursanci  po ukończeniu kursu będą potrafili ocenić, jakość surowców oraz półproduktów używanych w punktach gastronomicznych. Ponadto zdobędą wiedzę z zakresu surowców gastronomicznych, przygotowania stanowiska pracy, obróbki wstępnej surowców, struktury organizacyjnej zakładu gastronomicznego,   wymogów systemu HACCP w gastronomii, a także podstawy obsługi kasy fiskalnej.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Nasz kurs kucharski skierowany jest zarówno do osób,  które chciałyby poszerzyć swoją dotychczasową wiedzę i zainteresowania, jak również dla osób bez wcześniejszego doświadczenia, które marzą o zdobyciu nowych umiejętności i chciałyby wykorzystać swój potencjałNa szkolenie zapraszamy więc pasjonatów gotowania, osoby, które planują podjąć pracę w gastronomii i chcą zdobyć wiedzę i umiejętności praktyczne niezbędne w pracy kucharza.

Szkolenie: kucharz będzie idealne dla  kucharzy, szefów kuchni, szefów restauracji,  pozostałych pracowników lokali gastronomicznych, a także amatorów, dla których największym zamiłowaniem jest sporządzanie wszelakich potraw.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Jako uczestnik kursu kucharskiego?

  • Zapoznasz się z nowymi trendami sztuki kulinarnej na stołach,
  • Otrzymasz praktyczne wskazówki dotyczące receptur potraw, ich kalkulacji oraz zestawienia kosztów,
  • Poznasz aranżacje potraw na stołach i sposoby ich ekspozycji,
  • Zwiększysz konkurencyjność obiektu gastronomicznego dzięki profesjonalnie  wyszkolonemu zespołowi pracowników,
  • Wykształcisz umiejętności sporządzania potraw i sposobów ich podawania,
  • Nauczysz się posługiwania  normami obowiązującymi w gospodarce żywnościowej,
  • Poznasz zasady właściwego wykorzystania receptur gastronomicznych,
  • Nauczysz się stosować  zasady bezpieczeństwa zdrowotnego żywności,
  • Wykształcisz umiejętność oceniania przydatności surowców i półproduktów do obróbki kulinarnej,
  • Otrzymasz wskazówki  w sposobach przeprowadzania obróbki wstępnej i obróbki cieplnej,
  • Nauczysz się profesjonalnego sporządzania zup, sosów i potraw z różnych produktów oraz  dobierania dodatków do różnych potraw,
  • Zapoznasz się z obsługą maszyn,  urządzeń oraz kasy fiskalnej.

Gdzie mogę podjąć pracę po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu szkolenia kucharskiego możesz pracować przede wszystkim na stanowisku kucharza zarówno w małej gastronomii jak i w dużych przedsiębiorstwach gastronomicznych. Kurs w naszej firmie pomoże Ci awansować w obecnej pracy na stanowisko szefa kuchni, bądź znaleźć nową, świetnie płatną i rozwijającą pracę w wielu lokalach gastronomicznych. Po ukończeniu kursu w naszej firmie bez problemu będziesz mógł starać się o pracę w firmach cateringowych. Restauracje, hotele, lokale gastronomiczne nie tylko w Polsce, ale i w całej Unii Europejskiej poszukują osób znających się na gotowaniu posiadających zaświadczenie o ukończeniu kursu kucharskiego. Ważne jest, aby wiedza była oparta o umiejętności praktyczne, które nasz kurs zapewnia.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Czy warto nauczyć się po prostu gotować? A może lepiej poznać kunszt sztuki kulinarnej? Przeczytaj o tym czy warto się uczyć, poznaj głodnych wiedzy. Placówka kształcenia Buona Akademia Italiana zachęca do wzięcia udziału w kursie kucharskim ze względu na największą liczbę godzin szkoleniowych na rynku przy najniższej cenie. Posiadamy w pełni wyposażone sale szkoleniowe, współpracujemy z wieloma najlepszymi hotelami, restauracjami  i szkołami w całej Polsce,  a uczestnikom gwarantujemy niezbędne materiały do nauki.

Akademia Młodego Kucharza

Dzieci nauczą się przygotowywać nie tylko pyszne, ale też zdrowe przekąski, świetnie nadające się na drugie śniadanie do szkoły. Podczas gotowania nie zabraknie miłej atmosfery, zagadek i ciekawostek kulinarnych, smakowania nowych składników i próbowania oryginalnych przypraw. A po zajęciach każde z dzieci będzie mogło zjeść samodzielnie przygotowane smakołyki. Otrzymają też przepisy z recepturą ciasteczek, aby dzieci mogły w domu powtórzyć swoje pyszne dzieło.

Na praktyczne zajęcia gotowania mogą się zapisywać dzieci w różnym wieku, dołączając do swojej grupy wiekowej. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu, popołudniami, ale też i po indywidualnym ustaleniu godzin. Nauka praktycznego gotowania ułatwia dzieciom nabycie cennych umiejętności kulinarnych przydatnych przez całe życie.

Program zajęć dostosowany jest o poszczególnych grup wiekowych:

Program dla przedszkolaków

W grupie Mały Kucharz (6 lat) przedszkolaki chętnie uczą się rozpoznawać rozmaite smaki, próbują przypraw, poznają zapachy i rozwiązują zagadki kulinarne. Praktyczne zajęcia, podczas których dzieci przyrządzają określone danie, są także doskonałą okazją do liczenia i odmierzania składników, nazywania kolorów i kształtów czy pierwszych samodzielnych prób przygotowywania całych posiłków od początku do końca. Na koniec zajęć wszystkie dzieci zasiadają wspólnie do stołu, aby zjeść przygotowaną przez siebie potrawę.

Program dla dzieci szkolnych

Podczas praktycznych zajęć w grupie Młody Kucharz (7-10 lat) oraz Młody Szef Kuchni (11-15 lat) adepci sztuki kulinarnej uczą się przygotowywać zróżnicowane dania włącznie z pierwszymi próbami obróbki mięsa czy ryb. Eksperymentują i próbują tworzyć własne kompozycje smakowe, posługując się różnymi kuchennymi akcesoriami, a także wykorzystując techniki sprawnego, ale bezpiecznego siekania, krojenia i wiele innych umiejętności ułatwiających kucharzom pracę. Uczą się też samodzielnie interpretować przepisy z książek kucharskich, jak również poznają zasady łączenia składników i przypraw.

Do wybranej grupy można dołączyć na cykliczne zajęcia bądź jednorazowe, pod warunkiem wolnych miejsc.

Półkolonie

Muzyka, Taniec, Nauka, Ruch,Warsztaty kulinarne i Dobra Zabawa w

La Famiglia Dynów/ Błażowa

Zamkowa 5 Dynów 

Armii Krajowej 30 Błażowa )

Restauracja La Famiglia  zaprasza wszystkie dzieci w wieku 6-12 lat na półkolonie LATO 2023  w BŁAŻOWA/ DYNÓW . Turnusy będą odbywać się przez „8” tygodni

( letnie w LIPCU I SIERPNIU 2023. Aktywne, zdrowe i ciepłe  ZIMOWE I WAKACYJNE   z La Famiglia  to propozycja dla wszystkich rodziców, którzy chcą, by ich dziecko spędziło niezapomniany czas w gronie rówieśników. Dla naszych podopiecznych przewidziane są liczne atrakcje m.in.: zajęcia warsztaty kulinarne z mistrzami kuchni,  taneczne i sportowe. W cenę półkolonii wliczone jest także ubezpieczenie i wyżywienie. Grupy do 12- 15  uczestników 

Bezpieczny i kreatywnie aktywny wypoczynek dla Twojego Dziecka. Półkolonia zgłoszona w Kuratorium Oświaty.

Cena: 800 zł (Turnus) – w cenę wliczone ubezpieczenie

Terminy Półkolonii – LATO   2023:

LIPIEC 2023

I TURNUS  03-07 

II TURNUS 10-14

III TURNUS 17-21

IV TURNUS 24-28

V TURNUS 31-04/08

SIERPIEŃ 2023:

I TURNUS 07-11 

II TURNUS 21-25

III TURNUS 28-31

Organizujemy tygodniowe półkolonie w godzinach od 7:00 do 17:00. Nasz niezwykle ciekawy program łączy w sobie naukę, ruch, kunszt kulinarny  i dobrą zabawę. Gwarantujemy wspaniałą rozrywkę i niezapomniane przeżycia w gronie rówieśników pod okiem wykwalifikowanych  Mistrzów Kuchni , Nauczycieli i Opiekunów

Nasza tygodniowa oferta od Poniedziałku do Piątku w godzinach od 7:00 do 17:00 obejmuje:

ATRAKCJE

  • zajęcia 3 dniowe Warsztaty Kulinarne z Mistrzem Kuchni
  • gra w kręgle w Kręgielni Galaktyka
  • Nauka układu tanecznego
  • zabawa w La Famiglia
  • Największa Kolorowanka własnej twórczości w La Famiglia
  • Multikino w Millenium Hall
  • gry i zabawy z Animatorem,
  • ruch na świeżym powietrzu ,
  • warsztaty zdrowego żywienia.
  • Zabawy w centrum zabaw Fantazja
  • Zabawy w kolorowym Świecie
  • Karaoke song for talent show z nagrodami za najlepszy głos
  • GRY W PIŁKARZYKI Z nagrodami dla zwycięzców
  • Zabawy na śniegu (ferie zimowe)
  • Pieczenie Kiełbasek podczas wspólnego ogniska u samego Chefa (zima/lato )
  • Kulig podczas ferii Zimowych 
  • DYSKOTEKA DLA UCZESTNIKÓW
  •   BASEN ROSIR Z RATOWNIKAMI
  • POSZUKIWANIE SKARBU NA PLACU ZABAW (NAGRODA PIENIĘŻNA)
  • Jazda na Kucyku (Koniu) podczas wizyty u CHEFA

  • Obiad w restauracji La Famiglia w Błażowej z Warsztatem Kulinarnym 

  • Zabawy w Parku ze struganymi postaciami  w Błażowej 

ZAPEWNIAMY

wykwalifikowaną kadrę opiekunów i nauczycieli,

wyżywienie: śniadanie, obiad, deser, wszystko w najlepszej restauracji dla dzieci 

ubezpieczenie NNW,

Uwaga! Zapisów na półkolonie  LATO 2023  dla dzieci można dokonywać  JUŻ,telefonicznie letnie   do  15 Czerwca  2023.

KARTA KWALIFIKACYJNA TUTAJ 

REGULAMIN PÓŁKOLONII W LA FAMIGLIA   TUTAJ

WAŻNE INFORMACJE DLA RODZICÓW  TUTAJ

REGULAMIN WYCIECZEK OBOWIĄZKOWY  TUTAJ

KARTA SZCZEPIEŃ OBOWIĄZKOWA 

Plan dnia

Szczegółowy plan dnia modyfikowany na bieżąco  znajdziesz TUTAJ.

Zastrzegamy sobie delikatne zmiany w planie dnia na poszczególnych turnusach. 

Kontakt

Skontaktuj się telefonicznie (11:30 – 19:00)

Dane do przelewu znajdziesz TUTAJ

Krystian Szymaniewicz ( Kierownik Wypoczynku – Organizator )

504-163-299

lub osobiście w Restauracji La Famiglia   (13:30 – 19:30) 

INFORMACJE DODATKOWE:
Przyprowadzanie dzieci do restauracji  od godziny 7:00  Odbieranie dzieci do godziny 17:00.
Zajęcia odbywają się w godzinach od 8.00 do 17.00.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany planu zajęć w razie niekorzystnej pogody lub innych czynników niezależnych od organizatora w tym wytyczne Głównego Inspektora Sanitarnego 
Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania turnusu w przypadku zbyt małej ilości uczestników zwracając 100 % wpłaconej kwoty.

PÓŁKOLONIA ZGŁOSZONA DO KURATORIUM OŚWIATY

Praktyki dla Uczniów Ze Szkół

Organizowane przez nas warsztaty kulinarne dla dzieci traktujemy jak misję. Nie znaczy to, że nie znajdujemy czasu na wspólną zabawę, śmiech i swobodną atmosferę.

Uczymy gotować zdrowo i smacznie. To rewelacyjna okazja, aby od najmłodszych lat przekonać się, ile radości może sprawić gotowanie. Doświadczony szef kuchni zadba, aby każdy z uczestników warsztatów czuł się dobrze i czerpał jak najwięcej przyjemności z tego wydarzenia.

Ta misja kulinarna  to  przygoda pełna pozytywnych emocji

Skontaktuj się z nami!

Oferujemy szkolenia i warsztaty kulinarne – posiadamy własne sale szkoleniowe. Prowadzimy także szeroko pojęte doradztwo gastronomiczne. Zapraszamy do skorzystania z naszych usług!